AGRARISCH LOONWERK | JD BOMHOF

RUWVOEDERWINNING

MAAIEN

We maaien gras met 6,5 meter werkbreedte met kneuzers.

INKUILEN

Voor het inkuilen beschikken wij over een Schuitemaker Rapide 155. De opraapwagen is uitgerust met een vloeibaar doseerapparaat voor inkuilmiddelen.

KUIL VERDICHTEN

Het belangrijkste van inkuilen is het verdichten. Wij doen dit met een tractor met kuilverdeler en in de mais met schuifraam. De tractor is uitgerust met een verdichtingswals.

BALEN PERSEN

Wij persen vierkante balen met een Case LBX343XL. Deze pers maakt mooie vierkante strakke balen met de balen maat 80 x 90 x 200. De lengte kunnen wij variëren. De pers is uitgerust met een doseer apparaat voor inkuil middelen. 

BALEN WIKKELEN

Naast persen is het juist wikkelen erg belangrijk. Wij wikkelen genoeg lagen en met de juiste sterke folie.

BALEN TRANSPORT

Balen kunnen uit land gehaald worden met onze trekker met voorlader uitgerust met een klem voor foliebalen of met een prikker. 

MAIS ZAAIEN

Mais wordt gezaaid met een 6-rij monosem maiszaaimachine met rijenbemesting. Zowel de kunstmest als het zaaizaad wordt ingezaaid tussen 2 V-schijven. Waardoor zelfs op hardere grond gezaaid worden op de juiste diepte.

MAIS HAKSELEN

Mais wordt gehakseld met een 6-rij maisbek. De hakselaar is uitgerust met een doseerapparaat voor inkuilmiddelen.

GRONDBEWERKING

PLOEGEN

Ploegen met Kverneland 4 schaar wentelploeg

ZAAIEN

Zaaien van gras en granen met een combinatie met een rotorkopeg en zaaimachine. 

ZAAIBED VOORBEREIDEN

De zaaibed bereiding van de toplaag is de laatste bewerking van de bodem, voordat het zaad in de grond wordt geplant of gezaaid. Dit doen wij met een Kuhn roterende kop eg.

KALK STROOIEN

Met bekalken verhoogt u de pH van de bodem: de basis voor een goede teelt. Bekalken loont! een te lage pH beïnvloedt de beschikbaarheid van nutriënten en sporenelementen nadelig, waardoor de gewasgroei achterblijft.

MESTVERWERKING

ZODEN BEMESTEN

Wij bemesten met een 8 meter dubbele schijven Vredo-zodenbemester. De tank is een 12 kuubs Schuitemaker met spreidas op brede banden. De tractor staat tevens op brede banden.

BOUWLAND BEMESTEN

Met een Evers vaste tand bemester.

VASTE MEST STROOIEN

Wij strooien met een Tebbe breedstrooier op brede banden.

GEWASVERZORGING

SPUITEN

Dit doen wij met een 30 meter brede CHD getrokken spuit. De machine wordt bediend door vakkundig personeel dat voorzien is van spuitlicenties. 

NEEM BIJ INTERESSE VAN BOVENSTAANDE DIENSTEN GERUST CONTACT MET ONS OP!